Πως επιλέγουμε μια εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων online

Πως επιλέγουμε μια εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων online

Μεταφέρατε την επιχείρησή σας στο κόσμο του διαδικτύου με την δημιουργία μίας ιστοσελίδας; Συγχαρητήρια! Κάνατε το πρώτο βήμα προς την επιτυχία, το δεύτερο είναι η σωστή προώθησή της και η απόκτηση νέων ευχαριστημένων πελατών. Σε αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει μία εταιρεία που ασχολείται με SEO υπηρεσίες για επιχειρήσεις. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτές τις εταιρείες αλλά και το πώς θα επιλέξετε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες, θα το μάθετε στις επόμενες γραμμές.

Γιατί είναι σημαντικό να προωθεί το site στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης

Επιτυχημένο site είναι αυτό που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Αυτό κατορθώνεται με την Search Engine Optimization (SEO), δηλαδή των ενεργειών βελτιστοποίησης του ιστότοπου τόσο εσωτερικά (On-Site SEO), όσο και εξωτερικά (Of-Site SEO).

Η προώθηση της ιστοσελίδας στην κορυφή της Google  θα φέρει άμεσα νέους επισκέπτες. Αν αυτοί μείνουν ικανοποιημένοι με το περιεχόμενο του site, θα το επισκεφτούν ξανά και ξανά, όσες φορές αναζητούν κάτι. Έτσι, εύκολα οι επισκέπτες μπορούν να μετατραπούν σε αγοραστές των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρει η ψηφιακή σας επιχείρηση.

Επιπλέον, μόλις το site σας αναρριχηθεί στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, θα αποκτήσει άμεσα αξιοπιστία και αυτόματα μεγαλύτερο πλεονέκτημα από άλλα ανταγωνιστικά websites. Επίσης, με την αύξηση των επισκεπτών στο ιστότοπο θα έχετε την ευκαιρία να τους γνωρίσετε καλύτερα. Δηλαδή να μάθετε τι είναι αυτό που θέλουν να βλέπουν στο site, τι αγοράζουν περισσότερο και τι λιγότερο, τι τους αρέσει να διαβάζουν εντός της σελίδας σας κλπ. Βασιζόμενοι στις προτιμήσεις τους, θα προχωρήσετε σε αλλαγές και θα οδηγηθείτε σε μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων.

Εταιρείες Προώθησης Site: Γιατί να ζητήσετε την βοήθεια τους

Εάν θέλετε να προωθηθεί σωστά το website σας, ζητήστε βοήθεια από άτομα που ειδικεύονται στην SEO προώθηση ιστοσελίδων. Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε τους λόγους που πρέπει να προσλάβετε επαγγελματίες SEO. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σας βοηθήσει το έμπειρο προσωπικό μίας εταιρίας προώθησης site καθώς γνωρίζει άριστα το πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης. Οι ειδικοί που είναι απόλυτα καταρτισμένοι:

  • Θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές εντός και εκτός site για να το βελτιώσουν,
  • Με τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά θα στοχεύσουν στο ιδανικό κοινό που θα επισκέπτεται τον ιστότοπο σας
  • και θα παρακολουθούν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους.

Η συνεργασία σας με μία εταιρεία προώθησης του site, δύναται να είναι μακροχρόνια, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια για την κατάσταση της ιστοσελίδας σας. Εάν μελλοντικά υπάρξει μία μικρή πτώση επισκεπτών-πελατών, τότε οι ειδικοί θα προχωρήσουν σε άλλη αλλαγή ή διόρθωση του site προκειμένου να μη χαθεί ποτέ η πελατεία σας και να μη αυξηθεί το άγχος σας για τα τεχνικά ζητήματα.

Πώς να επιλέξετε την εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων που θα εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες

Για κάθε ιδιοκτήτη website η επιλογή των ιδανικών ανθρώπων που θα τον βοηθήσουν να προωθήσει την ιστοσελίδα του, δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Μα αν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips, θα καταφέρετε να επιλέξετε σωστά τους νέους σας συνεργάτες.

Ξεκινήστε με την δημιουργία στόχων. Για ποιο λόγο θέλετε να προωθηθεί η ιστοσελίδα σας; Για να βελτιωθεί η επωνυμία της επιχείρησης, να αυξηθούν οι χρήστες, οι πωλήσεις; Σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε και καταγράψτε τις σκέψεις σας καθώς αυτή η καταγραφή θα βοηθήσει αργότερα όταν συζητήσετε με τους ειδικούς του SEO.

Συνεχίστε με την διαδικτυακή έρευνα των εταιρειών προώθησης SEO. Ελέγξτε προσεκτικά τον ιστότοπο τους, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τις κριτικές που έχουν κάνει οι πελάτες τους. Εξετάστε την εμπειρία που διαθέτουν, κοιτάζοντας προηγούμενες περιπτωσιολογικές μελέτες. Αν δεν υπάρχουν στο site τους αυτές οι μελέτες, μπορείτε να τηλεφωνήσετε και να τους ρωτήσετε.

Μη σταματήσετε την έρευνα στην πρώτη εταιρεία που βρήκατε μετά από αναζήτηση στην Google. Συνεχίστε την μέχρι να βρείτε τουλάχιστον τέσσερις ώστε να τις συγκρίνετε μεταξύ τους. Αναρωτηθείτε αν κάποια από αυτές που βρήκατε και σκοπεύετε να συνεργαστείτε μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητάτε. Έπειτα, αναζητήστε την κάθε μία εταιρεία ξεχωριστά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείτε πώς απαντά στους άλλους χρήστες και πότε. Αν ο υπεύθυνος της καθυστερεί πολύ να απαντά στις ερωτήσεις άλλων χρηστών, πιθανότατα και η δική σας επικοινωνία μαζί του θα καθυστερεί αρκετά. Η καλή επικοινωνία είναι απαραίτητη σε μία αξιόλογη συνεργασία.

Μόλις περιορίσετε την online αναζήτηση και τον ενδελεχή έλεγχο σε τουλάχιστον δύο εταιρείες SEO, τηλεφωνήστε και ζητήστε να συναντηθείτε με τον υπεύθυνο της κάθε εταιρείας. Στην προγραμματισμένη συνάντηση, υποβάλλετε οποιαδήποτε απορία προτού υπογράψετε κάποια σύμβαση.

Τελειώνοντας, μη εμπιστευτείτε μία εταιρεία που σας υπόσχεται πράγματα που δεν μπορούν να επιτευχθούν, όπως το να φτάσει το site σας στην πρώτη θέση της Google μέσα σε 4-5 μέρες. Ούτε μία εταιρεία που εκτελεί πρακτικές αντίθετες με τους όρους που θέτουν οι μηχανές αναζήτησης γιατί κινδυνεύει ο ιστότοπος σας να τιμωρηθεί από αυτές και να αποκλεισθεί.