Πως επιλέγουμε μια εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων online

Πως επιλέγουμε μια εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων online

Μεταφέρατε την επιχείρησή σας στο κόσμο του διαδικτύου με την δημιουργία μίας ιστοσελίδας; Συγχαρητήρια! Κάνατε το πρώτο βήμα προς την επιτυχία, το δεύτερο είναι η σωστή προώθησή της και η απόκτηση νέων ευχαριστημένων πελατών. Σε αυτό το βήμα θα σας βοηθήσει μία εταιρεία που ασχολείται με SEO υπηρεσίες για επιχειρήσεις. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτές τις εταιρείες αλλά και το πώς θα επιλέξετε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες, θα το μάθετε στις επόμενες γραμμές.

Γιατί είναι σημαντικό να προωθεί το site στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης

Επιτυχημένο site είναι αυτό που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Αυτό κατορθώνεται με την Search Engine Optimization (SEO), δηλαδή των ενεργειών βελτιστοποίησης του ιστότοπου τόσο εσωτερικά (On-Site SEO), όσο και εξωτερικά (Of-Site SEO).

Η προώθηση της ιστοσελίδας στην κορυφή της Google  θα φέρει άμεσα νέους επισκέπτες. Αν αυτοί μείνουν ικανοποιημένοι με το περιεχόμενο του site, θα το επισκεφτούν ξανά και ξανά, όσες φορές αναζητούν κάτι. Έτσι, εύκολα οι επισκέπτες μπορούν να μετατραπούν σε αγοραστές των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρει η ψηφιακή σας επιχείρηση.

Επιπλέον, μόλις το site σας αναρριχηθεί στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, θα αποκτήσει άμεσα αξιοπιστία και αυτόματα μεγαλύτερο πλεονέκτημα από άλλα ανταγωνιστικά websites. Επίσης, με την αύξηση των επισκεπτών στο ιστότοπο θα έχετε την ευκαιρία να τους γνωρίσετε καλύτερα. Δηλαδή να μάθετε τι είναι αυτό που θέλουν να βλέπουν στο site, τι αγοράζουν περισσότερο και τι λιγότερο, τι τους αρέσει να διαβάζουν εντός της σελίδας σας κλπ. Βασιζόμενοι στις προτιμήσεις τους, θα προχωρήσετε σε αλλαγές και θα οδηγηθείτε σε μεγαλύτερη αύξηση των πωλήσεων.

Εταιρείες Προώθησης Site: Γιατί να ζητήσετε την βοήθεια τους

Εάν θέλετε να προωθηθεί σωστά το website σας, ζητήστε βοήθεια από άτομα που ειδικεύονται στην SEO προώθηση ιστοσελίδων. Διαβάστε το άρθρο για να μάθετε τους λόγους που πρέπει να προσλάβετε επαγγελματίες SEO. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σας βοηθήσει το έμπειρο προσωπικό μίας εταιρίας προώθησης site καθώς γνωρίζει άριστα το πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης. Οι ειδικοί που είναι απόλυτα καταρτισμένοι:

  • Θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές εντός και εκτός site για να το βελτιώσουν,
  • Με τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά θα στοχεύσουν στο ιδανικό κοινό που θα επισκέπτεται τον ιστότοπο σας
  • και θα παρακολουθούν τα αποτελέσματα των ενεργειών τους.

Η συνεργασία σας με μία εταιρεία προώθησης του site, δύναται να είναι μακροχρόνια, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια για την κατάσταση της ιστοσελίδας σας. Εάν μελλοντικά υπάρξει μία μικρή πτώση επισκεπτών-πελατών, τότε οι ειδικοί θα προχωρήσουν σε άλλη αλλαγή ή διόρθωση του site προκειμένου να μη χαθεί ποτέ η πελατεία σας και να μη αυξηθεί το άγχος σας για τα τεχνικά ζητήματα.

Πώς να επιλέξετε την εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων που θα εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες

Για κάθε ιδιοκτήτη website η επιλογή των ιδανικών ανθρώπων που θα τον βοηθήσουν να προωθήσει την ιστοσελίδα του, δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Μα αν ακολουθήσετε τα παρακάτω tips, θα καταφέρετε να επιλέξετε σωστά τους νέους σας συνεργάτες.

Ξεκινήστε με την δημιουργία στόχων. Για ποιο λόγο θέλετε να προωθηθεί η ιστοσελίδα σας; Για να βελτιωθεί η επωνυμία της επιχείρησης, να αυξηθούν οι χρήστες, οι πωλήσεις; Σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε να κάνετε και καταγράψτε τις σκέψεις σας καθώς αυτή η καταγραφή θα βοηθήσει αργότερα όταν συζητήσετε με τους ειδικούς του SEO.

Συνεχίστε με την διαδικτυακή έρευνα των εταιρειών προώθησης SEO. Ελέγξτε προσεκτικά τον ιστότοπο τους, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τις κριτικές που έχουν κάνει οι πελάτες τους. Εξετάστε την εμπειρία που διαθέτουν, κοιτάζοντας προηγούμενες περιπτωσιολογικές μελέτες. Αν δεν υπάρχουν στο site τους αυτές οι μελέτες, μπορείτε να τηλεφωνήσετε και να τους ρωτήσετε.

Μη σταματήσετε την έρευνα στην πρώτη εταιρεία που βρήκατε μετά από αναζήτηση στην Google. Συνεχίστε την μέχρι να βρείτε τουλάχιστον τέσσερις ώστε να τις συγκρίνετε μεταξύ τους. Αναρωτηθείτε αν κάποια από αυτές που βρήκατε και σκοπεύετε να συνεργαστείτε μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητάτε. Έπειτα, αναζητήστε την κάθε μία εταιρεία ξεχωριστά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείτε πώς απαντά στους άλλους χρήστες και πότε. Αν ο υπεύθυνος της καθυστερεί πολύ να απαντά στις ερωτήσεις άλλων χρηστών, πιθανότατα και η δική σας επικοινωνία μαζί του θα καθυστερεί αρκετά. Η καλή επικοινωνία είναι απαραίτητη σε μία αξιόλογη συνεργασία.

Μόλις περιορίσετε την online αναζήτηση και τον ενδελεχή έλεγχο σε τουλάχιστον δύο εταιρείες SEO, τηλεφωνήστε και ζητήστε να συναντηθείτε με τον υπεύθυνο της κάθε εταιρείας. Στην προγραμματισμένη συνάντηση, υποβάλλετε οποιαδήποτε απορία προτού υπογράψετε κάποια σύμβαση.

Τελειώνοντας, μη εμπιστευτείτε μία εταιρεία που σας υπόσχεται πράγματα που δεν μπορούν να επιτευχθούν, όπως το να φτάσει το site σας στην πρώτη θέση της Google μέσα σε 4-5 μέρες. Ούτε μία εταιρεία που εκτελεί πρακτικές αντίθετες με τους όρους που θέτουν οι μηχανές αναζήτησης γιατί κινδυνεύει ο ιστότοπος σας να τιμωρηθεί από αυτές και να αποκλεισθεί.

Ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός ενός γκαράζ αυτοκινήτου

Ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός ενός γκαράζ αυτοκινήτου

Το γκαράζ στις μέρες μας είναι ένα από τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά ενός σπιτιού. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι από τη μια προσφέρει μία μόνιμη και σταθερή θέση στάθμευσης – κάτι πολύτιμο όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις αλλά και στην επαρχία, πλέον – και από την άλλη το ότι προσφέρει ασφάλεια στο αυτοκίνητο μας τόσο από τους κλέφτες όσο και από τα στοιχεία της φύσης. Με άλλα λόγια, ένα αυτοκίνητο που είναι μέσα σε ένα γκαράζ, είναι πιο ασφαλές από ένα που δεν είναι.

Όσοι λοιπόν χτίζουν ένα καινούργιο σπίτι ή αποκτούν ένα με γκαράζ, είναι λογικό να σκέφτονται ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει αυτό για να προσφέρει το μέγιστο δυνατό όφελος τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στον χώρο γενικότερα. Ένα γκαράζ δεν είναι ανάγκη να είναι μόνο ένα «καταφύγιο» για το αυτοκίνητο, αλλά μπορεί άνετα τα λειτουργεί παράλληλα και σαν ένας χώρο αποθήκευσης ή σαν ένας χώρος για τα αγαπημένα χόμπι των ιδιοκτητών. Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός ενός γκαράζ.

Γκαραζόπορτα:

Με απλά λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα γκαράζ χωρίς γκαραζόπορτα είναι ξέφραγο αμπέλι ή απλά ότι δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό όσον αφορά την ασφάλεια που προσφέρει στο αυτοκίνητο. Η γκαραζόπορτα είναι στην ουσία ένα φυσικό εμπόδιο που κρατά τους κλέφτες μακριά από το γκαράζ και το αυτοκίνητο σας. Επιπλέον, κρατά μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα ενώ προσφέρει και μόνωση και προστασία τόσο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και θερμοκρασίες όσο και από την ηχορύπανση. Οι ειδικές επιχειρήσεις του κλάδου θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε γκαραζόπορτες σύμφωνα με τις ανάγκες σας για να έχετε λύσεις που θα είναι πρακτικές και απόλυτα ωφέλιμες.

Αυτοματισμός γκαραζόπορτας:

Αν και δεν είναι ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη να είναι αυτόματη μία γκαραζόπορτα, οι αυτόματες είναι πιο ασφαλείς αλλά και πιο εύχρηστες από τις χειροκίνητες αφού δεν απαιτούν από τον χρήστη να βγει από το αυτοκίνητο του για να τις ανοίξει και να τις κλείσει, οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να εκτεθεί στα στοιχεία της φύσης ή σε άλλους κινδύνους. Ο τηλεχειρισμός είναι ο πιο συνήθης αλλά και ο πιο εύκολος τρόπος χειρισμού των αυτόματων γκαραζόπορτων και είναι και η λύση που θα βρείτε σε περισσότερα γκαράζ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία χειροκίνητη γκαραζόπορτα μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε αυτόματη από ένα ειδικό συνεργείο.

Συστήματα πυροπροστασίας:

Γενικά, καλό είναι στο σπίτι μας να υπάρχουν συστήματα ανίχνευσης καπνού ή και πυρανίχνευσης, αλλά αν υπάρχει ένας χώρος που αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, αυτός είναι το γκαράζ. Ο λόγος που το λέμε αυτό είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι γεμάτο εύφλεκτα καύσιμα, οπότε ακόμη κι ένα μικρό ατύχημα αν δεν αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μπορεί να έχει πολύ μεγάλες συνέπειες τόσο για το αυτοκίνητο και ό,τι άλλο υπάρχει μέσα στο γκαράζ, όσο και για το σπίτι ή τον χώρο γενικότερα. Μαζί με τον ανιχνευτή καπνού λοιπόν, καλό θα ήταν να έχετε κοντά στο γκαράζ και πυροσβεστήρες, τουλάχιστον. Η καλύτερη, αλλά και αρκετά ακριβή λύση, είναι ένα ειδικό σύστημα πυρόσβεσης, είτε αυτόματο είτε χειροκίνητο.

Συναγερμός:

Ο συναγερμός είναι ένα πολύ καλό μέτρο ασφαλείας για όλα τα σπίτια, αλλά είναι ακόμη πιο απαραίτητος για σπίτια που έχουν γκαράζ. Ο συναγερμός θα σας ειδοποιήσει αμέσως αν κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει το γκαράζ σας για να κλέψει το αυτοκίνητο σας ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φυλάτε εκεί. Εννοείται ότι ο συναγερμός είναι ακόμη πιο απαραίτητος αν το γκαράζ σας συνδέεται με κάποιον τρόπο άμεσα με το σπίτι σας – με μία πόρτα για παράδειγμα – καθώς ο κλέφτης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο γκαράζ και από εκεί να μπει και στο σπίτι σας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί λοιπόν το αυτοκίνητο σας να έχει από μόνο του συναγερμό και άλλα αντικλεπτικά συστήματα,  αλλά καλό είναι να θωρακίζεται πλήρως και ο χώρος στον οποίο φυλάσσεται.

Γιατί είναι σημαντικό ένας ενήλικας να γνωρίζει αγγλικά

Γιατί είναι σημαντικό ένας ενήλικας να γνωρίζει αγγλικά

Γιατί είναι σημαντική η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας

Η γνώση ξένων γλωσσών αποτελούσε πάντα στόχο κάθε γονέα για το παιδί του και κάθε ανθρώπου που ήθελε να εξελιχθεί περαιτέρω και να βγει από τα στενά όρια της μητρικής του γλώσσας. Η προοπτική  για καλύτερη εξέλιξη στον τομέα της εργασίας, οι σπουδές στο εξωτερικό αλλά ακόμη και η δυνατότητα να γνωρίσει κανείς νέους κόσμους-ανθρώπους και χώρες έκαναν πάντα την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας να είναι προτεραιότητα για τα παιδιά τους ήδη από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Τα τελευταία χρόνια η εκμάθηση έχει αρχίσει από την ηλικία των 3 ετών αφού σε πολλούς παιδικούς σταθμούς υπάρχει αυτή δυνατότητα.

Τι συμβαίνει σε όσους ενήλικες δεν κατάφεραν να μάθουν από μικρή ηλικία την αγγλική γλώσσα;

Για όσους μαθητές ξεκίνησαν από νωρίς την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και την τελειοποίησαν μέσα στα σχολικά χρόνια τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά. Για τα παιδιά εκείνα όμως που είτε δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία είτε δεν τα κατάφεραν να μάθουν την αγγλική γλώσσα όσο πήγαιναν σχολείο τα πράγματα δυσκόλεψαν και ως ενήλικες το συνειδητοποίησαν ακόμη περισσότερο. Η επαφή με την «σκληρή» πραγματικότητα ήρθε όταν ως ενήλικες πια προσπάθησαν να βρουν μία εργασία, ή έχασαν μία πολύ καλή θέση εργασίας λόγω της μη γνώσης της αγγλικής γλώσσας είτε ακόμη και όταν μπήκαν στον Πανεπιστήμιο και δεν είχαν το απαραίτητο πτυχίο για να πάρουν απαλλαγή από το μάθημα των Αγγλικών.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθει κανείς αγγλικά;

Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι: δεν είναι δύσκολο οι ενήλικες να μάθουν αγγλικά. Τα εντατικά αγγλικά για ενήλικες πρέπει να  είναι η πρώτη προτεραιότητα για όσους δεν έχουν την πιστοποίηση της άριστης γνώσης αλλά και για όσους θέλουν να μάθουν να επικοινωνούν άπταιστα στα αγγλικά. To ερώτημα είναι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθει ένας ενήλικας αγγλικά. Αναμφισβήτητα τα ιδιαίτερα μαθήματα είτε αυτά γίνονται κανονικά είτε μέσω skype.

Ποια είναι τα οφέλη των ιδιαίτερων μαθημάτων αγγλικών;

Η παρακολούθηση ιδιαίτερων μαθημάτων αγγλικών είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Πρώτον, τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών εξατομικεύονται και επικεντρώνονται στους εκπαιδευτικούς σας στόχους. Σε αντίθεση με τα ομαδικά μαθήματα, ο καθηγητής/τρια αγγλικών γνωρίζει πως πρέπει να γίνει το μάθημα εστιάζοντας στα αδύνατα σημεία σας, ώστε να μπορείτε ως ενήλικες να ενσωματώσετε τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών στη νέα σας καθημερινότητα. Ας δούμε όμως αναλυτικά μερικά από τα οφέλη εντατικών ιδιαίτερων μαθημάτων  αγγλικών:

1.Εξατομικευμένη προσοχή

Η ύπαρξη ενός καθηγητή  σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών στις ανάγκες σας. Αυτό σημαίνει ότι τα ιδιαίτερα μαθήματα σας δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσετε όλες σας τις αδυναμίες στην γνώση της ξένης γλώσσας  και να καταφέρετε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο να τις καλύψετε αλλά να νιώσετε ότι έχετε βελτιωθεί σημαντικά.

Οι ενήλικες μαθητές  μαθαίνουν περισσότερα όταν τα μαθήματά τους είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους. Οι καθηγητές αγγλικών μπορούν επίσης να επιλέξουν συγκεκριμένα θέματα για διδασκαλία, κάτι που ενδεχομένως θα διατηρήσει το ενδιαφέρον των ενήλικων μαθητών αμείωτο. Τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών είναι μια μεγάλη επένδυση στο μέλλον σας.

2. Άμεση βελτίωση επικοινωνιακών δεξιοτήτων

Στα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών παρατηρείτε άμεση βελτίωση στον προφορικό λόγο γεγονός που σε κάποιες περιπτώσεις ενηλίκων μαθητών αποδεικνύεται πολύ σημαντικό για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι ιδανικά για άτομα που χρειάζονται αγγλικά για συγκεκριμένους σκοπούς, όπως για εργασία ή εξετάσεις.

3.  Άμεση και γρήγορη επιτυχία στις εξετάσεις

Οι ενήλικες μαθητές όταν επιλέγουν τα ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών, τις περισσότερες φορές βιάζονται γιατί θέλουν να πάρουν κάποιο πτυχίο. Ακριβώς για αυτόν το λόγο και προκειμένου να εξασφαλίζουν την επιτυχία, τα ιδιαίτερα μαθήματα από καθηγητή με πολυετή πείρα συντελούν στο να επιτύχουν στις εξετάσεις

4. Προσαρμογή του μαθήματος στις ώρες που εξυπηρετεί τον ενήλικα μαθητή.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι ενήλικες μαθητές ή θα εργάζονται ή θα σπουδάζουν. Αυτός είναι ήδη ένας περιοριστικός παράγοντας για να παρακολουθήσουν ομαδικά μαθήματα. Δεν υπάρχει ευελιξία στον χρόνο και η επιλογή των ιδαιτέρων μαθημάτων είναι η μόνη λύση. Το μόνο που απαιτείται είναι η επιλογή ενός έμπειρου και με διάθεση για διδασκαλία καθηγητή.

Γιατί οι πυράντοχες πόρτες είναι η No 1 προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς

Γιατί οι πυράντοχες πόρτες είναι η No 1 προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς

Η φωτιά είναι από τα ποιο επικίνδυνα φαινόμενα και γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο και θανάσιμο όταν συμβαίνει σε έναν κλειστό χώρο όπως είναι ένα κτίριο γραφείων, ένας κινηματογράφος, μία επιχείρηση ή ακόμη κι ένα εμπορικό κέντρο. Σε αυτή τη περίπτωση οι διάδρομοι και γενικά η διάταξη του χώρου στην ουσία κατευθύνουν την φωτιά και τον επίσης θανάσιμο καπνό της δημιουργώντας παγίδες θανάτου για τους, συχνά πανικόβλητους, ανθρώπους που βρίσκονται εκεί. Γι’ αυτό το λόγο η πυρασφάλεια αυτών των χώρων θεωρείται εξαιρετικά σημαντική και ρυθμίζεται με νόμους.

Μπορεί ακούγοντας τον όρο πυρασφάλεια το μυαλό μας να πηγαίνει στα συστήματα πυρόσβεσης, αλλά αν και αυτά βοηθάνε, σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετά από μόνα τους. Οι πυράντοχες πόρτες είναι ίσως το πιο σημαντικό μέσο πυρασφάλειας και γι’ αυτό η παρουσία τους είναι υποχρεωτική διά νόμου στα περισσότερα κτίρια, ακόμη και στις πολυκατοικίες.

Οι πυρίμαχες πόρτες είναι παντού αλλά είναι πολύ πιθανό να μην τις έχετε προσέξει. Ας δούμε τι είναι που τις κάνει τόσο απαραίτητες για την προστασία μας από τις φωτιές και γιατί από εδώ και πέρα θα πρέπει να ξέρετε που βρίσκονται και γενικά να τις προσέχετε.

Τι είναι οι πυράντοχες πόρτες;

Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα τους, οι πυράντοχες πόρτες είναι ειδικές πόρτες οι οποίες κατασκευάζονται με γνώμονα και στόχο την πολύ μεγάλη αντοχή απέναντι στη δύναμη της φωτιάς. Κατασκευάζονται από υλικά που είναι γνωστά για την μεγάλη αντοχή τους στις υψηλές θερμοκρασίες και τις φλόγες και τοποθετούνται σε καίρια σημεία του κτιρίου μετά από σχετική μελέτη και σχεδιασμό. Ανάλογα με τα υλικά για την κατασκευή τους παίρνουν και μία πιστοποίηση για το πόσο χρόνο μπορούν να αντέξουν στις φλόγες, ο χρόνος αυτός μπορεί να είναι από κάποια λεπτά μέχρι λίγες ώρες και είναι πολύ πολύτιμος για τους ανθρώπους που θα βρεθούν σε μία πυρκαγιά.

Καθυστερώντας τις φλόγες

Ο πρώτος τρόπος με τον οποίο προστατεύουν οι πυράντοχες πόρτες τους ανθρώπους είναι το γεγονός ότι καθυστερούν την εξάπλωση της πυρκαγιάς ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν κάποιους ασφαλείας χώρους. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί  το καλύτερο «όπλο» στην αντιμετώπιση της φωτιάς είναι η πυροσβεστική, αλλά χρειάζεται κάποιο χρόνο για να έρθει και να επέμβει. Οι πυράντοχες πόρτες στην ουσία αγοράζουν κάποιο χρόνο – τόσο όσο είναι ο χρόνος για τον οποίο έχουν πιστοποιηθεί – για την άφιξη της πυροσβεστικής και την διάσωση των εγκλωβισμένων. Κάθε λεπτό ή ακόμη και δευτερόλεπτο που η φωτιά μένει μακριά από κάποιον που βρίσκεται σε έναν κλειστό και φλεγόμενο χώρο είναι παραπάνω από πολύτιμο και μπορεί κυριολεκτικά να κάνει τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο.

Προστασία από τον καπνό

Ακούγοντας για μία φωτιά είναι λογικό να σκέφτεται κανείς ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι καυτές φλόγες, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Ο καπνός από μία φωτιά μπορεί να αποδειχθεί εξίσου μεγάλος ή ακόμη και μεγαλύτερος κίνδυνος από την ίδια τη φωτιά, ειδικά αν μιλάμε για καπνούς που προέρχονται από τη καύση πλαστικών ή χημικών ουσιών, οπότε και μιλάμε για τοξικούς καπνούς Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό ότι ο καπνός μπορεί να προκαλέσει ασφυξία. Αυτό που μπορεί να μην ξέρετε, είναι το γεγονός ότι αν παγιδευτεί κάποιος σε ένα φλεγόμενο κτίριο, είναι πιο πιθανό να πεθάνει από την εισπνοή καπνού απ’ ότι είναι να πεθάνει από τις φλόγες.  Οι πυράντοχες πόρτες κλείνουν ερμητικά και περιορίζουν το πέρασμα του καπνού. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι προστατεύουν τόσο από την φωτιά όσο και από τον καπνό, κάτι που τις κάνει δύο φορές πολύτιμες.

Όπως βλέπετε, οι πυράντοχες πόρτες μπορούν κυριολεκτικά να σας σώσουν τη ζωή. Αν και η χρήση τους είναι υποχρεωτική μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, η παρουσία τους ακόμη και σε ένα σπίτι μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια. Μιλήστε με έναν ειδικό για να μελετήσει τον χώρο σας και να σας πει αν χρειάζεται πυρίμαχες πόρτες, πόσες και που.

Ανακαίνιση σπιτιού με χαμηλό budget

Οικονομική ανακαίνιση σπιτιού στα χρόνια της οικονομικής ύφεσης

«Δεν δύναμαι να ξοδέψω τόσα πολλά για την ανακαίνιση». Μήπως έχετε σκεφτεί και εσείς κάτι παρόμοιο και αναβάλλετε να κάνετε αλλαγές στο χώρο σας; Δυστυχώς, λανθασμένα πολλοί πιστεύουν πως θα χρειαστούν να δώσουν μία περιουσία για να ανακαινίσουν ένα-δύο δωμάτια ή και ολόκληρο το σπίτι τους. Όμως, στην πραγματικότητα ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και με χαμηλό budget. Με ποιο τρόπο; Αυτό θα το ανακαλύψετε, αν απλά διαβάσετε τις επόμενες γραμμές του κειμένου.

Γιατί χρειάζεται ένας χώρος ανακαίνιση;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ένα άτομο θα θελήσει να προβεί σε ανακαίνιση του χώρου του. Ορισμένοι άνθρωποι την πραγματοποιούν, προκειμένου να πουλήσουν το σπίτι που διαθέτουν ή για να το ενοικιάσουν. Οι πρόσφατες αλλαγές σε ένα διαμέρισμα μπορούν να αυξήσουν περισσότερο την τιμή πώλησης ή ενοικίασης του.

Άλλες φορές είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί οτιδήποτε έχει φθαρεί μέσα στη οικία με την πάροδο του χρόνου, όπως τα παλιά πατώματα, τα κουφώματα, τα υδραυλικά συστήματα, μία φθαρμένη ταπετσαρία, σπασμένα έπιπλα ή τα χρώματα στους τοίχους.

Ακόμη, η ανανέωση του σπιτιού με μικρές ή μεγάλες αλλαγές βοηθά καταλυτικά στην καλυτέρευση της διάθεσης των ανθρώπων που μένουν μέσα σε αυτό. Αρκετές έρευνες αποδεικνύουν πως οι σωστοί συνδυασμοί χρωμάτων και η αλλαγή διακόσμησης του χώρου μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ψυχολογία των ατόμων που μένουν σε αυτό.

Τι ανακαίνιση θέλετε να κάνετε;

Για να προβείτε σε μία οικονομική ανακαίνιση, το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκεφτείτε τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει μέσα στο σπίτι. Συνήθως, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου, η ανακαίνιση κατηγοριοποιείται σε:

  • Μικρή: Είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ανανεωθεί η οικία σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάψετε με διαφορετικό χρώμα τους τοίχους, να το διακοσμήσετε με νέα διακοσμητικά και να αλλάξετε την θέση των επίπλων.
  • Μεσαία: Αν επιλέξετε αυτό το είδος ανακαίνισης, εκτός από την αλλαγή της διακόσμησης και το βάψιμο, θα προβείτε και σε αντικατάσταση παλαιών κατασκευών. Δηλαδή, ίσως επιθυμείτε να προμηθευτείτε νέα είδη υγιεινής ή να αλλάξετε τα κουφώματα για να είναι πιο ζεστό το σπίτι τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ίσως πάλι, θέλετε να προσθέσετε μία γυψοσανίδα προκειμένου να χωρίσετε στα δύο ένα μεγάλο δωμάτιο του σπιτιού.
  • Ολική: Η ολική ανακαίνιση ενός διαμερίσματος, πιθανότατα χρειαστεί μεγαλύτερο budget. Σε αυτή, οι αλλαγές του χώρου είναι μεγαλύτερες και ολοκληρωτικές. Περιλαμβάνει αλλαγές στα πατώματα, στο γκρέμισμα τοίχων, σε υδραυλικές εγκαταστάσεις κλπ. Συνήθως, είναι ιδανική, για να αναπαλαιωθεί μία οικία.

Αποφασίστε το ποσό που θα διαθέσετε και τι θα ανακαινίσετε

Επόμενο βήμα για την ανακαίνιση του διαμερίσματος είναι να ορίσετε το budget που θα χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό. Θα νιώσετε περισσότερο ασφαλείς και θα απολαύσετε την περίοδο των αλλαγών χωρίς να αγχώνεστε ιδιαίτερα για το κόστος. Στην συνέχεια, αποφασίστε και επιλέξτε τα δωμάτια που θα ανακαινίσετε.

Μία έξυπνη επιλογή είναι να αλλαχθούν οι χώροι όπου περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιείτε το δωμάτιο των επισκεπτών μόνο μία φορά το χρόνο, όταν έρχονται οι συγγενείς σας από το εξωτερικό, ενώ στο καθιστικό συγκεντρώνεται κάθε βράδυ η οικογένειά σας, αλλάξτε το δεύτερο δωμάτιο.

Διαχειριστείτε σωστά το budget σας

Είναι αναγκαίο ακόμη, να σκεφτείτε προσεκτικά για το πώς θα ξοδέψετε τα χρήματα σας, προκειμένου να αποφύγετε τυχόν σπατάλες σε λανθασμένες κινήσεις. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε να αγοράσετε νέα είδη υγιεινής για το μπάνιο και νέες ηλεκτρικές συσκευές για την κουζίνα, επιλέξτε πιο φθηνά αντικείμενα στα υπόλοιπα δωμάτια. Μία καλή λύση είναι να αγοράσετε μεταχειρισμένα έπιπλα.

Ή προτιμήστε να δώσετε περισσότερα χρήματα σε ένα νέο πάτωμα παρά σε μία βιβλιοθήκη. Το καινούριο πάτωμα μπορεί να αυξήσει την θερμοκρασία του χώρου και να διαρκέσει πολύ περισσότερα χρόνια από ό,τι μία βιβλιοθήκη. Αυτή, αν αλλάξετε γνώμη μετά από ένα χρονικό διάστημα, μπορείτε να την πουλήσετε και να αγοράσετε εύκολα μία νέα.

Με έξυπνες επιλογές θα καταφέρετε να μη ξοδέψετε περισσότερα χρήματα από ό,τι επιθυμείτε.

Επίσης, μη ξεχάσετε να ερευνήσετε τις προσφορές και τις τιμές των υλικών στο εμπόριο, προτού ανακαινίσετε το διαμέρισμά σας. Έτσι, θα έχετε μία γενική εικόνα πώλησης των προϊόντων σε διάφορα καταστήματα.

Tips επιλογής τεχνιτών

Ένας τεχνίτης είναι υπεύθυνος για την θετική ή την αρνητική εξέλιξη της πορείας μιας ανακαίνισης. Γι΄ αυτό το λόγο, η επιλογή των σωστών ατόμων που θα σας βοηθήσουν είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εάν επιθυμείτε μερική ή ολική ανακαίνιση, προτιμήστε μία οργανωμένη εταιρεία παρά τεχνίτες που εργάζονται μεμονωμένα.

Τα δύο αυτά είδη ανακαίνισης απαιτούν πολλές εργασίες ταυτόχρονα από πολλά συνεργεία και μία οργανωμένη εταιρεία διαθέτει όλους τους απαραίτητους τεχνίτες και τα εργαλεία για να επιτευχθούν γρήγορα και σωστά. Αντίθετα, οι μεμονωμένοι τεχνίτες, θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο εργασίας και θα αυξηθεί το δικό σας budget για την ανακαίνιση.

Ζητήστε προσφορές και επικοινωνήστε με πολλές εταιρείες, χωρίς να βιαστείτε με την επιλογή των επαγγελματιών. Μη βασιστείτε μόνο σε όσα σας πουν, αλλά ελέγξτε και την εικόνα που έχουν διαδικτυακά. Μία καλή εταιρεία ανακαίνισης, είναι απαραίτητο να έχει επαγγελματική ιστοσελίδα με παλαιότερες δουλειές που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς αλλά και με αξιολογήσεις προηγούμενων πελατών. Διαβάστε τα όλα προσεκτικά γιατί θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε σωστά.

Ανακεφαλαιώνοντας, με προσεκτικές κινήσεις και μικρό budget είναι δυνατόν να επιτευχθεί μία ανακαίνιση. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα και σύντομα θα χαρείτε το νέο και ανανεωμένο σας χώρο.

Ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία

Ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα ποιες οι επιπτώσεις στην υγεία

Το κάπνισμα είναι μία πολύ κακή συνήθεια. Όταν το κάπνισμα άρχισε να γίνεται δημοφιλές, οι αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεία τόσο των ίδιων των καπνιστών όσο και τρων ατόμων που βρίσκονται απλά κοντά τους όταν καπνίζουν δεν ήταν γνωστές, τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει και τώρα ξέρουμε τους πραγματικούς και πολύ μεγάλους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει το κάπνισμα τόσο στους ενεργητικούς όσο και στους παθητικούς καπνιστές. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που σχεδόν όλες οι χώρες στον κόσμο πλέον παίρνουν μέτρα κατά του καπνίσματος τα κυριότερα από τα οποία είναι οι προειδοποιήσεις στα πακέτα οι οποίες συνοδεύονται και από φρικιαστικές φωτογραφίες, η απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους σχεδόν τους κλειστούς δημόσιους χώρους και οι «τιμωρητικοί» φόροι στα προϊόντα καπνού.

Υπάρχουν όμως ακόμη άνθρωποι, ιδιαίτερα νέοι, οι οποίοι τα θεωρούν όλα αυτά υπερβολές και δεν είναι μάλιστα και λίγοι αυτοί που μιλούν για μία άτυπη δικτατορία των μη-καπνιστών. Ας δούμε λοιπόν λίγο αναλυτικά τις συνέπειες τόσο του ενεργητικού όσο και του παθητικού καπνίσματος στην υγεία και το σώμα μας γενικότερα.

Συνέπειες ενεργητικού καπνίσματος

1: Διάφορες μορφές Καρκίνου:

Ξεκινάμε από την πιο γνωστή αλλά και την πιο σημαντική. Είναι πλέον ξεκάθαρα και πολλαπλά επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το ενεργητικό κάπνισμα αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο να παρουσιάσει ο καπνιστής κάποια μορφή επιθετικού και θανάσιμου καρκίνου με κύριο αυτόν του πνεύμονα. Ναι, ο καπνός δεν είναι η μόνη καρκινογόνα ουσία που βάζουμε στο σώμα μας, αλλά είναι από τις πιο επικίνδυνες, ειδικά λόγω του γεγονότος ότι εισπνέεται.

2: Καρδιακές νόσοι:

Το ενεργητικό κάπνισμα συνδέεται άμεσα και με καρδιακές νόσους καθώς τα ποσοστά των καπνιστών που παθαίνουν εμφράγματα ή χρειάζονται bypass ή μπαλονάκι είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά των μη-καπνιστών. Τα ποσοστά αυτά ανεβαίνουν κατακόρυφα αν συνυπολογίσουμε και άλλους παράγοντες κινδύνου όπως η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία.

3: Μείωση αντοχής:

Το κάπνισμα, ακόμη και αν είναι σχετικά ελαφρύ, επιβαρύνει τους πνεύμονες με αποτέλεσμα ο καπνιστής να μην μπορεί να ανασαίνει σωστά. Μαζί με τους πνεύμονες επιβαρύνεται και η λειτουργία της καρδιάς με αποτέλεσμα ο οργανισμός να μην δουλεύει στο 100%. Οι καπνιστές βλέπουν άμεσα την αντοχή τους να μειώνεται και να κουράζονται πολύ πιο εύκολα απ’ ότι όταν δεν κάπνιζαν. Στους άνδρες το κάπνισμα μπορεί να επιφέρει ακόμη και προβλήματα στο σεξ όπως στυτική δυσλειτουργία.

4: Εθισμός:

Το τσιγάρο περιέχει Νικοτίνη η οποία – σε αντίθεση με ότι μπορεί να πιστεύετε – δεν είναι μία τοξική ουσία, τη συναντάμε άλλωστε και στις τομάτες και τις μελιτζάνες, αλλά η κατανάλωση της προσφέρει ένα ευχάριστο συναίσθημα. Με την εισπνοή Νικοτίνης μέσω του καπνίσματος, το θετικό αυτό συναίσθημα δημιουργείται πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα ο καπνιστής να επιθυμεί άμεσα την επόμενη «δόση» Νικοτίνης του, δηλαδή το επόμενο τσιγάρο. Με άλλα λόγια, η Νικοτίνη είναι η ουσία που κάνει το τσιγάρο τόσο εθιστικό και δύσκολο να κοπεί.

5: Προβλήματα στα έμβρυα:

Οι έγκυες γυναίκες απαγορεύεται να καπνίζουν καθώς το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο έμβρυο.

Συνέπειες παθητικού καπνίσματος

1: Αναπνευστικά προβλήματα:

Αν κάποιος που δεν καπνίζει βρίσκεται σε ένα δωμάτιο με έναν καπνιστή, είναι πολύ πιθανό να αισθάνεται δυσφορία και να αρχίσει να βήχει. Ο καπνός του τσιγάρου προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στους μη-καπνιστές αλλά ακόμη και σε πρώην καπνιστές ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμη και κρίσεις άσθματος σε άτομα που έχουν αυτό το πρόβλημα. Αξίζει να σημειωθεί πως μια έρευνα σοκ έχει δείξει ότι τα παιδιά που εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα του αναπνευστικού μεγαλώνοντας.

2: Μιμητισμός:

Δυστυχώς οι πιο συχνοί παθητικοί καπνιστές είναι τα παιδιά των οικογενειών στις οποίες ένας ή και οι δύο γονείς καπνίζουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να θεωρούν το κάπνισμα σαν μία πολύ φυσιολογική συνήθεια και να το ξεκινήσουν και τα ίδια από πολύ νωρίς μάλιστα. Έρευνες έχουν δείξει ότι σε συντριπτική πλειοψηφία οι νέοι καπνιστές προέρχονται από οικογένειες καπνιστών.

Πως να ασφαλίσω την οικία μου χειμώνα – καλοκαίρι χωρίς να φοβάμαι για ληστεία;

Πως να ασφαλίσω την οικία μου χειμώνα - καλοκαίρι χωρίς να φοβάμαι για ληστεία;

Η ληστεία ή διάρρηξη στο σπίτι μας είναι ένας από τους χειρότερους φόβους μας. Είναι γνωστό ότι το να βλέπεις το σπίτι σου παραβιασμένο είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον, ακόμη και αν οι κλέφτες τελικά δεν έχουν κλέψει τίποτα και μόνο η σκέψη ότι κάποιος παραβίασε το άσυλο μας είναι ανατριχιαστική. Επιπλέον, τα πράγματα πλέον έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα αφού υπάρχουν κλέφτες που δεν υπολογίζουν τίποτα και μπορούν να μπουν σε ένα σπίτι ακόμη και αν γνωρίζουν ότι οι κάτοικοι του είναι μέσα και δεν είναι σπάνιο να υπάρξουν και πράξεις βίας ή ακόμη και βασανιστήρια εναντίον τους.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι ληστείες λαμβάνουν χώρα κυρίως ή μόνο το καλοκαίρι ή ότι αρκεί ένας συναγερμός για να κοιμάται κανείς ήσυχος τα βράδια. Μην κάνετε αυτά τα σφάλματα. Οι κλέφτες χτυπάνε χειμώνα και καλοκαίρι. Δεν είναι εποχικοί και δεν έχουν ωράρια. Δείτε λοιπόν πως θα ασφαλίσετε το σπίτι σας για να είστε σίγουροι χειμώνα και καλοκαίρι.

Κάγκελα ασφαλείας

Θα ξεκινήσουμε από το πρώτο και σημαντικότερο μέτρο ασφαλείας, τα κάγκελα ασφαλείας είτε αυτά είναι σταθερού τύπου είτε πτυσσόμενα. Τα κάγκελα δημιουργούν ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και τις πιο ευαίσθητες διόδους του σπιτιού σας: τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα που αρκεί μία πέτρα για να σταματήσουν να αποτελούν εμπόδιο. Αν ο κλέφτης θέλει να μπει στο σπίτι σας, ακόμη και αν καταφέρει να σπάσει τη τζαμαρία σε κάποιο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα, θα πρέπει μετά να αφαιρέσει κάπως τα κάγκελα και αυτό απαιτεί ειδικές γνώσεις κι εργαλεία που οι περισσότεροι δεν διαθέτουν. Με άλλα λόγια, τα πτυσσόμενα κάγκελα για πόρτες και παράθυρα είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας – σε συνδυασμό με το επόμενο – και καλό είναι να υπάρχουν σε κάθε σπίτι, ειδικά αν είναι σε περιοχή με πολλά κρούσματα διαρρήξεων.

Θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας

Μπορεί τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες να είναι ευαίσθητες δίοδοι, αλλά δεν είναι οι μόνες στο σπίτι σας. Εννοείται ότι και η κύρια είσοδος θα πρέπει να προστατεύεται σωστά και αυτό μπορεί να γίνει με μία καλή θωρακισμένη πόρτα εξοπλισμένη με μία πολύ καλή κλειδαριά ασφαλείας. Όσο πιο θωρακισμένη και γερή η πόρτα, τόσο το καλύτερο. Θα πρέπει όμως να επενδύσετε και αρκετά σε μία καλή κλειδαριά. Οι κλειδαριές με τις οποίες έρχονται από το εργοστάσιο οι θωρακισμένες πόρτες θεωρούνται ευάλωτες καθώς οι κλέφτες έχουν πρόσβαση σε πασπαρτού από συγκεκριμένες μάρκες με αποτέλεσμα σε πολλές ληστείες σε οικίες και διαμερίσματα να μπαίνουν σαν κύριοι ξεκλειδώνοντας την πόρτα. Όσο πιο σύνθετο και πολύπλοκο είναι το σύστημα της κλειδαριάς και των κλειδιών της, τόσο το καλύτερο. Σε αυτό το θέμα καλό θα ήταν να εμπιστευθείτε έναν ειδικό κλειδαρά.

Καλός συναγερμός

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι πριν ξεκινήσουμε: ένας συναγερμός, όσο καλός και να είναι, δεν αρκεί από μόνος του. Ο συναγερμός το μόνο που κάνει είναι να αποθαρρύνει τους κλέφτες και να συντομεύει την «επίσκεψη» τους αν τελικά αποφασίσουν να παραβιάσουν τον χώρο ή δεν δουν τον συναγερμό. Πολλές φορές όμως αρκούν λίγα λεπτά για να γίνει μεγάλη ζημιά σε ένα σπίτι, οπότε ο συναγερμός από μόνος του δεν αρκεί.

Ο συνδυασμός του συναγερμού μαζί με κάγκελα και μία καλή πόρτα ασφαλείας με γερή κλειδαριά, δείχνει στους κλέφτες ότι ο χώρος φυλάσσεται σοβαρά, οπότε οι περισσότεροι ούτε καν θα προσπαθήσουν να μπουν. Αν προσπαθήσουν να μπουν, ο συναγερμός – αν είναι σωστά τοποθετημένος και ρυθμισμένος – θα χτυπήσει πριν μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στον χώρο και θα τους διώξει.

Καλές σχέσεις με τους γείτονες

Τέλος, είναι καλό να έχετε καλές σχέσεις με τους γείτονες και να συμφωνήσετε να ρίχνει ο ένας μια ματιά στο σπίτι του άλλου είτε λείπετε είτε όχι. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος γείτονας μπορεί να είδε έναν ύποπτο ή κλέφτη και να μην ήξερε αν είναι κάποιος κακοποιός ή άλλος γείτονας. Δυστυχώς οι κλέφτες δεν κυκλοφορούν με μάσκες και κουκούλες όπως στις ταινίες, ούτε έχουν καμία ταμπέλα που να λέει «είμαι κλέφτης». Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζεστε μεταξύ σας όλοι οι γείτονες ή οι ένοικοι της πολυκατοικίας.

Ζεσταίνουμε τις μηχανές

Ανεβαίνουμε στο όχημά μας και ερχόμαστε. Η νέα μας ιστοσελίδα θα είναι γεμάτη νέα, πληροφορίες, ειδήσεις, συμβουλές και ό,τι άλλο μπορεί να αναζητά ο καθημερινός χρήστης. Έλα μαζί μας και εσύ και απόλαυσε το ταξίδι στην νέα μέρα.